2019 yılında hem uygulamasına hem de internet sitesine istinaf mahkemesi kararıyla erişim engeli getirilen Uber'le ilgili bir gelişme yaşandı. İstinaf mahkemesi, ilk derece mahkemesi tarafından alınan kararın hatalı olduğu değerlendirmesinde bulunarak Uber uygulamasına getirilen erişim engelinin kaldırılmasına karar verdi.

UBER TÜRKİYE'DE FAALİYET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK

İstinaf mahkemesinin bugün aldığı karar doğrultusunda Türkiye'de Uber'e erişim engeli getirilmesi kararına hükmeden ilk derece mahkemesinin kararı hatalı olarak değerlendirildi. İstinaf mahkemesi yeni bir kararla, söz konusu erişim engeli kararını bozdu ve Uber'e erişim engelini kaldırmış oldu. Uber'in erişim engelinin kaldırılmasıyla beraber Uber, taksi ürünü ile ülke genelinde faaliyette bulunmaya devam edecek.

UBER SÖZCÜSÜ: TÜRKİYE'YE BAĞLIYIZ

Uber Global sözcüsü ile temasa geçildi. Sözcü, Türkiye'ye inandıklarını ve bağlı olduklarını dile getirerek, istinaf mahkemesinin Uber Taksi ile alakalı faaliyetlerin sürdürülebileceğine ilişkin kararından çok mutlu olduklarını dile getirerek, Uber uygulamasını İstanbul'da bulunan bütün yolcu ve sarı taksi şoförleri için sunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.