Son dönemlerde artış gösteren koronavirüs (covid-19) vakaları sebebiyle yeni tedbir kararları alınıyor. Gelen son bilgilere göre yeni bir tedbir kararı da Beyoğlu'ndaki en işlek cadde olan İstiklal Caddesi'ne yalnızca 7 bin kişi alınmasıydı. Yarın itibarıyla İstiklal Caddesi'ne 7 binden fazla vatandaş alınmayacak. Beyoğlu Kaymakamlığı ve İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından alınan karara göre, cadde girişlerine fiziki engel koyulacak. Yoğunluğun aşılması halinde zabıta ekipleri, caddeye giriş yapılmasına engel olacak.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz gün saat 15.30'da toplanan Beyoğlu Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi'ne Mustafa Demirelli başkanlık etti. Toplantıda insan kalabalığının en yoğun olduğu Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi için yeni tedbir kararları alındı.

HER 3 METREKAREYE 1 KİŞİ DÜŞÜYOR

Yeni karar yarın saat 10.00'dan itibarıyla geçerli olacak. İstiklal Caddesi'nin girişinin bulunduğu Taksim Meydanı'ndan Tünel Meydanı'na kadar olan bölümde girişler kontrol altına alınacak. Kontrol altına bulunacak kısım 1500 metre uzunluğunda, 14 metre olarak ölçülüyor ve toplam alan 21 bin metre kare olmasından ötürü her 3 metrekare için 1 kişi düşüyor. Böylece İstiklal Caddesi'nde bulunabilecek en fazla kişi sayısı 7 bin kişi oluyor.

Zabıtalar ve polis ekipleri müdahale edecek

Belirlenen kişi sayısının üzerine çıkılmayacak. Zabıta ve polis ekipleri, söz konusu durumun yaşanmaması için caddede bulunacak. Karara riayet etmeyen vatandaşlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince idari işlem tesis edilecek. Öte yandan, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesinin kapsamında gereken adli işlemler başlatılacak.