Pandemi sürecinin Türkiye'de de başlamasıyla birlikte devletin aldığı bir kararla işçilerin işten çıkarılması yasaklanmış, böylelikle hakları müdafaa edilmişti. En son 17 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe giren yasak kararı, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla uzatılmış, 17 Eylül 2020 tarihinden itibaren 2 ay daha devam edeceği duyurulmuştu. Şimdilerde ise bu karara ilişkin araştırma yapan vatandaşlar, işçi çıkarma yasağının ne kadar devam edeceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, işten çıkarma yasağı devam edecek mi? İşçi çıkarma yasağı ne zaman bitecek? Haberimizin detaylarında işçi çıkarma yasağına ilişkin merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

İŞÇİ ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İşçi haklarını korumak üzere alınan işçi çıkarma yasağı kararının Temmuz ayında kaldırılması planlansa da alınan yeni bir kararla bu tarih uzatılmıştı. Koronavirüs hasebiyle işçilerin haklarını gözetmek amacıyla alınan yasak kararı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

İşten çıkarma yasağı 2 ay uzatıldı

Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla ve İş Kanunu uyarınca işten çıkarma yasağı 17 Eylül 2020 tarihinden başlayacak şekilde 2 ay daha uzatıldı.