Fiziksel hareketteki artış kan dolaşımını hızlandırır. Kan dolaşımı hızlandıkça kalp ritmi önce artar. Sonra zamanla dengeli hale gelerek tüm vücuda yayılır. Bu da damarlarda tıkanıklığı önler.

Günde en az yarım saat tempolu yürüme kalp fonksiyonlarını düzenler.

Aile öyküsünde özellikle kalp hastalığı olan kişilerin Akdeniz beslenmesi yani yeşilliğin bol olduğu bir yeme şeklini alışkanlık haline getirmek gerekir. 

KALP VE DAMARLARI GÜÇLENDİREN BESİNLER 

NOHUT

Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. 

ISPANAK

Demir bakımından en zengin besin olan ıspanaktır. Bu sayede kan seviyesini kontrol eder. Öte yandan potasyumj bakımından zengin olan ıspanak, kalp kasını güçlendirerek enfeksiyon riskini azaltır. 

YEŞİL ÇAY

Polifenolik madde bakımından zengin olab yeşil çay, kanın pıhtılaşmasnı ve damarları tıkamasını önler. 

BALIK

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık, sinir hücrelerini güçlendirir. Bu da kalp atışlarının daha sağlıklı atmasına yardımcı olur. 

ZEYTİNYAĞI

Kalbi hastalıklardan koruyan en etkili besin zeytinyağıdır. Uzmanlar günde 3 kaşığın bile insana inanılmaz faydalar sağladığını söylediği zeytin yağı damarların sertleşmesinin önüne geçer.

SARIMSAK

Vücutta en iyi iltihap atan besin sarımsaktır. Sarımsak düzenli tüketildiğinde sadece kalbi değil tüm vücudu koruyan doğal antibiyotiktir.

ELMA 

Özellikle sigara tüketenlerin vücuttalarında artan nikotini dengelemek için elma birebir fayda sağlar. Pektin içeren elma vücudun doğal asit dengesini korur. 

DOMATES

Hem sıvı hem de likopen barındıran domates, pişirilmiş olarak tüketildiğinde oldukça fayda sağlar. Kolesterolü düşürür. Yapılan çalışmalarda fırında ya da mangalda pişirilmiş domatesin kolesterol seviyesini düşürdüğü tespit edilmiştir. 

FINDIK

Bin bir derde deva fındık, kandaki pıhtılaşmayı önler. Kötü kolesterolü azaltır. Damar sertleşmesini engeller. Hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar.