Yalova'da bulunan ve mavi yakalı işçiler de dahil olmak üzere 1200 kişillik bir işgücüne sahip olan Aksa Akrilik Kimya Sanayii AŞ, operasyonel verimliliği artırmak ve iş-yaşam dengesini teşvik etmek amacıyla daha kısa çalışma hastası pilot denemelerine 1 yıl önce başlamıştı. Saatlik bazda ücretlendirilen ve fazla mesai ücreti alan işçiler ise 4 günlük çalışma haftası uygulamasına dahil edilmemişti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, haftada 4 gün mesai yapan çalışanlar, yine önceki gibi 08:00- 17:00 saatleri arasında çalıştı. Haftada 4 gün mesai uygulamasının başlamasının ardından, Aksa Akrilik'e yapılan nitelikli iş başvuruları yüzde 100 artış gösterdiği belirtildi.

BloombergHT'nin sorularını yanıtlayan CEO Cengiz Taş, 4 günlük çalışmanın çalışanlardan güçlü destek gördüğünü, şirket içinde işbirliğini yükselttiğini ve ekip ruhunu desteklediğini açıkladı.

Deneme ile haftada dört gün çalışma uygulamasına katılım oranı yüzde 94 seviyesinde kaydedilirken, Aksa çalışanlarıyla yapılan bir ankette, dört günlük çalışma haftasının çalışan bağlılığı, üretkenliği, motivasyonu ve iş-yaşam dengesini artırdığı ifade edildi.