MAGNEZYUM

Kas ve kemik sistemi için olmazsa olmaz ek takviyelerden biri olan magnzeyumu sağlamak için doğal bezinlerden faydalanabilirsiniz. Badem ve bitter çikolata magnezyum bakımındna en zengin besinlerdir. 

ŞEYTANIN PENÇE KÖKÜ

Sırt ve gut ağarılarını bitiren şeytanın pençesi kökü, en güçlü ağrı kesiciden bile daha etkilidir. Güney Afrika'da yayın olarak tüketilir. Son yıllarda dünya genelinde tüketimi arttı. 

KAPSAİSİN

Yapılan araştırmalarda acı biber,n ham maddesi olan kapsaisin, sinir nöronlarını tetikler ve depresyon ruhsal bunalım ve stres gibi hastalıkların enden olduğu ağrılı kırgınlıkları dindirir. Sinir sistemini güçlendirir. 

ÇÖREKOTU

İçerdiği anti inflamatuar sayesinde güçlü bir ağrı kesici özelliğine sahiptir. Çörekotunun içerdiği hammadelerde aspirin ilacı üretilir. Alternatif tıp uzmanları bu yüzden çörekotunun tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu vurgular. Çörek otu baş ağrısını kesmede birebirdir. 

D VİTAMİNİ

Virüs ve bakterilere karşı vücudu koruyan en etkili takviyedir. En doğal hali ise güneşten alınır. D vitamini vücut ağrılarına birebir fayda sağlar. 

KARANFİL 

Hemen hemen herkes tarafından bilinir. Ağız içi yara ve iltihaplanmaların neden olduğu diş ve diş eti ağrıları için karanfil en etkili doğal besindir.

ZENCEFİL 

Yüzyıllardır yemeklere katılarak vücut içinde deformasyonları azaltmak için kullanılır. Migren, kronik bel ağrııs ve kas ağrıları için en doğal ilaçtır. Üzerinde sürekli çalışma yapılan bir besindir. 

ZEDERÇAL 

Kurkumin içeren zerdeçal, vücutta kireçlenmeyi engeller. 

SÖĞÜT KABUĞU

Salisilik aside maddesinin aynısını içeren söğüt kabuğu çay olarak yapılır. Mide ve bağırsak ağrıları için birebir fayda sağlar.