Peki, hangi ülkede kaç saat çalışılıyor? Ourworldindata'nın 2019 yılında kişi başına düşen yıllık ortalama çalışma saatlerine ilişkin veritabanından alınan bilgilere göre, en kısa çalışma saatlerine sahip ülkeler açıklandı. İşte en kısa çalışma saatlerine sahip ülkeler...
 
10. İsviçre Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1557 İsviçre çalışma normları genellikle Pazartesi'den Cuma'ya, 8:00-17:30 saatleri arasını kapsar. Ancak bazı İsviçre şirketleri, çalışanların dört gün daha uzun süre çalıştığı daha kısa çalışma haftalarını deniyor. Bu deney üretkenliği arttırmayı amaçlıyor.

9. Ekvador Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1552 Yerel çalışma yönetmelikleri uyarınca, çalışanların genellikle günde sekiz saate kadar çalışmasına izin verilmekte olup, bu sınırın aşılması durumunda fazla mesai istisna teşkil ediyor. Standart 5 günlük bir çalışma haftasında, çalışanların genellikle fazla mesai hariç en fazla 40 saat çalışmasına izin veriliyor.
 
8. Uruguay Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1533 Ülkedeki düşük çalışma saatleri nedeniyle, dünyanın en az çalışan ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor.
 
7. Lüksemburg Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1506 Lüksemburg, çalışanların daha az zamanda daha fazlasını başarmasına olanak tanıyan yüksek verimlilik seviyelerine sahip güçlü bir ekonomiye sahip olduğu biliniyor. Hükümet nicelikten ziyade niteliğe odaklanarak verimliliği ve çalışanların refahını teşvik ediyor.


6. Fransa Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1505 İstatistiklere göre, Fransa'daki bireyler kişisel ve boş zaman aktiviteleri için günde ortalama 16,2 saate sahip. Fransa aynı zamanda Avrupa'da çalışma saatlerinin en düşük olduğu ülkelerden biridir.

5. İzlanda Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1454 İzlanda'da çalışanların yaklaşık ?'i dört günlük çalışma haftasını benimsemiştir. Bu değişim ücretlerde bir düşüşe yol açmadı; aksine, çalışanlar arasında üretkenliğin ve refahın artmasına neden oldu.

4. Hollanda Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1440 Hollanda, dünyanın en kısa çalışma saatlerine sahip ülkeleri arasında ilk 5'te yer alıyor.

3. Almanya Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1386 4 Mart 2024 tarihinden itibaren Almanya'daki tüm çalışanların çalışma saatlerini resmi olarak kaydetmeleri gerektiği kararı alındı. Bu zorunluluk, Almanya Federal İş Mahkemesi'nin (BAG) çalışma saatlerinin doğru bir şekilde izlenmesini sağlamayı amaçlayan bir kararının ardından geldi.
 
2. Norveç Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1384 Norveç, çalışanların yalnızca %1'inin uzun saatler boyunca çalışmasıyla olağanüstü bir iş-yaşam dengesi kurdu. Tam zamanlı çalışanlar günlerinin e'ini, yani yaklaşık 15,7 saatini kişisel eğlence ve bakıma ayırıyor.
 
1. Danimarka Yıllık Ortalama Çalışma Saati: 1381 Danimarka'nın iş-yaşam dengesine verdiği önem, kişisel zaman ve refaha öncelik vermek üzere tasarlanmış kültürel ve yasal bir çerçeveden kaynaklanıyor. Çalışanların yalnızca %1'inin haftada 50 saatin üzerinde çalıştığı Danimarka'da çalışanlar, diğer ülkelere kıyasla önemli ölçüde daha az mesai yapıyor. Danimarka dünyanın en kısa çalışma saatlerine sahip ülkesidir.

 

Kaynak: Aydınlık