ABD'nin en eski sözlük yayıncısı olan Merriam-Webster sözlüğü tarafından "Authentic" kelimesi yılın kelimesi olarak açıklandı. 

"Authentic" kelimesine 2023 yılında ilginin artmasına yönelik sebep olarak"sosyal medya, kimlik, ünlüler ve yapay zeka hakkındaki konuşmalar ve hikayeler" gösterildi.


Bu yıl bu kelimenin aramalarında "ciddi bir artış" gözlemleyen Merriam-Webster sözlüğü, kelimenin birden fazla anlamının olmasının bu artışta etkili olduğunu belirtti.

Authentic kelimesinin anlamı

"Authentic" kelimesi "Özgün, hakiki, gerçek, güvenilir, esas, orijinal, otantik, geçerli, inanılır" anlamlarına geliyor. 


"Yanlış veya taklit olmayan", "gerçeklik payı olan" ve benzer birçok anlamı taşıyan kelimenin tanımlanmasının zor olduğunun ve tartışmaya açık olduğunun altı çiziliyor.

En çok aranan bir diğer sözcüğün de sahte videolar üretilmesini sağlayan; yapay zeka temelli teknoloji için kullanılan "deepfake" olduğu belirtildi.

 Öte yandan Merriam-Webster sözlüğü, "bir kişinin kendi gerçeklerini sorgulamasına neden olacak şekilde manipüle edilmesini" tanımlamak için kullanılan bir terim olan "gaslighting"i "2022'nin kelimesi" ilan etmişti.

 

KAYNAK:haber7.com