Bu sene ülkemizde yeteri kadar yağış olmaması sebebiyle barajlardaki su seviyesi İstanbul'da son 10 yılın en alt seviyesine kadar indi. Bir televizyon programında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul'un ne kadar suyu kaldığına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklamasında göre, İstanbul'da hiç yağmur yağmasa da tam 3 ay boyunca vatandaşın su ihtiyacını karşılayacak kadar su bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

EN KÖTÜ SENARYOYA GÖRE HAZIRLANDIK

Bakan Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınında herhangi bir ürün sıkıntısı yaşanmaması adına gereken her türlü önlemi aldıklarını ifade etti. Hazırlıklarını en kötü senaryoya göre yaptıklarını belirten Pakdemirli, gıda ile ilgili herhangi bir problem yaşamayacaklarını beyan etti. Yeni yasa yordamıyla cezaların artırılmasını sağlayacaklarını belirten Pakdemirli, gıda israfının önlenmesi hususunda 755 bin vatandaşın kampanyaya destek verdiğini söyledi. Bitkisel üretimde yüzde 5 oranında artış olduğunu söyleyen Pakdemirli, herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

BARAJLARDAKİ SON DURUM

Barajlardaki doluluk oranının yüzde 33 çevresinde olduğunu beyan edenTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önümüzdeki 3 ay boyunca hiç yağmur yağmasa bile İstanbul'un su ihtiyacını karşılanabileceğini söyledi. Barajlardaki doluluk oranı göz önüne alındığında, İstanbullu vatandaşların 3 aylık suyu olduğu söylendi.

TAŞRA'DA İSTİHDAM MÜJDESİ

Bakan Pakdemirli tarafından yapılan yazılı açıklamada yer alan bilgilere göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 826 kişilik kadroya tarım işçisi istihdamı gerçekleşeceği belirtildi. Gerekli şartların İŞKUR üzerinden kura ile belirleneceğini belirten Pakdemirli, alımlarda mülakat olmayacağını dile getirdi.