Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettep-İstanbul Havalimanı Metro seferleri 29 Ekim Pazar günü ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kısa süre içerisinde konuyla ilgili detaylı açıklamalar bekleniyor

Diğer toplu taşıma araçları için alınan kararlar ise ilgili Büyükşehir Belediyeleri tarafından duyurulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre içerisinde konuyla ilgili detaylı açıklamaları yapması bekleniyor. Bu uygulama, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını coşkuyla yapabilmeleri ve bayramın tadını çıkarabilmeleri için olumlu bir gelişme olarak karşılanıyor.

Kişiselleştirme işlemini yapmış olması gerekiyor

İstanbul'da yaşayan vatandaşların resmi tatil günlerinde ücretsiz ulaşım hakkından yararlanabilmesi için İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapmış olması gerekiyor.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemleri, https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/adresindeki formun doldurulması gerekiyor. İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden de yapılabildiği gibi ayrıca 153 ile iletişime geçilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabiliyor.