Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs sebebiyle Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın günlük hayatının bir parçası haline gelen HES kodu, bundan böyle İstanbulkart ile de uyumlu olacak. Koronavirüs salgınından ötürü toplu taşıma araçlarında kullanılan İstanbulkart'ın HES kodu ile uyumlu hale getirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar sona ulaşıldı.

İBB DUYURDU! 15 OCAK'TAN İTİBAREN KULLANILMAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı'nın Eylül ayının sonunda yayınladığı genelge kapsamında, toplu taşıma araçlarında kullanılan taşıma kartlarında HES kodu dönemi başlayacak. Bu kapsamda, 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren HES kodu eşleşmesi yapılmamış İstanbulkartlar toplu taşıma araçlarında kullanılamayacak.

TANILI VE TEMASLILARIN TOPLU TAŞIMA KULLANMASI ENGELLENECEK

Yeni uygulama ile koronavirüs tanısı koyulan veya koronavirüs tanısı koyulmuş kişilerle teması olup da izolasyon sürecinde bulunması gerekirken dışarıda dolaşanların bilgileri, ilgili makamlara aktarılacak. Böylece tanı koyulan vatandaşların ve temaslıların toplu taşıma araçlarını kullanmaları geçici olarak engellenecek.

EYLÜL SONUNDA GENELGE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından Eylül ayı sonunda bu konu ile ilgili yeni bir genelge yayınlanmış, genelge kapsamında şehir içindeki toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulamasının hayata geçirileceği belirtilmişti. Söz konusu genelge ilk zamanlarda şehir içi toplu taşıma araçları ile yapılan seyahatlerde kullanılan, kişiye özel olan akıllı ve elektronik seyahat kart konumundaki kişiselleştirilmiş İstanbulkart'larını kapsama alıyordu.