Türkiye'de pandemi ile mücadelenin demir başlarından bir tanesi olan Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi verilmeye durmaksızın devam ediliyor. Son dönemde vaka sayılarının artmasıyla pandemi bölümü sayısı, 1'den 2'ye yükseltildi. Genel hastane binasından sonra nöroloji-ortopedi hastanesi binasında da yeni pandemi bölümü oluşturuldu. Yoğun bakım yatak sayısı da 400'ün üzerine çıkarıldı.

Pik Önce İstanbul'da, Sonra Ankara'da Görülecek

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi olan Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, yaptığı açıklamada, günlük açıklanan vaka sayılarına göre İstanbul'un bir müddet sonra doygunluğa ulaşıp, düşüşe geçeceğini düşündüklerini söyledi. Surel, "Ancak Ankara'nın bir müddet daha yolu var gibi duruyor. Biz bunu daha evvel yaşadık.

İstanbul'un piki önden peşinden de Ankara'nın piki geliyor. Muhtemeldir ki İstanbul'un gördüğü rakamları biz Ankara'da da görebiliriz. Şu anda artış devam ediyor. Türkiye'deki genel rakamlara uyumlu olarak Ankara'daki rakamlarda da artış devam ediyor. Biz de Ankara Şehir Hastanesi pandemi planına uygun olarak alanlarımızı Covid-19 ağırlıklı olarak organize ediyoruz" dedi.