İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; IŞİD, Fetih Cephesi (FEC), Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) ve El Nusra Cephedi (NC) gibi cihatçı anlayışa sahip olan örgütlerle bağlantısı olduğu anlaşılan radikal unsurlara yönelik olarak çok sayıda adrese operasyonlar düzenledi. Operasyonlar, eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonlarda, eylem yapma ihtimalleri göz önünde bulundurulan şahısların yakalanması amacı güdüldü.

İSTANBUL'DA 8 İLÇEDE 18 AYRI ADRESE BASKIN

Cihatçı suç örgütleriyle bağlantılı olduğu ve eylem yapma ihtimalleri olduğu baz alınan şahısların yakalanması için bugün, sabahın erken saatlerinde Esenyurt, Kağıthane, Esenler, Sultanbeyli, Küçükçekmece, Başakşehir, Sultangazi ve Bağcılar ilçelerinde bulunan 18 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 11 şahıs yakalanarak emniyete götürüldü.

Aramalarda dijital materyaller ve silahlar bulundu.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısların evlerinde yaptıkları aramalar sonucunda 2 adet kuru sıkı tabanca, tabanca ile uyumlu 16 adet fişek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirdi. Adreslerde bulunan 11 şüpheli gözaltına alındı.