CHP'li belediyeden skandal bir hamle geldi! Küçükçekmece Belediyesi, bir parkı yenileyerek PKK/YPG terör örgütlerine ait sembollerle donattı. İstasyon Mahallesi'nde yer alan Atatürk Parkı'ndaki semboller büyük tepki topladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise harekete geçerek 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

CHP'Lİ BELEDİYEDEN SKANDAL: PARKI PKK SEMBOLLERİYLE DONATTILAR

Atatürk Parkı, CHP'li belediye tarafından bakım ve onarım çalışmalarına tabi tutuldu. Ancak çalışmaların ardından parkın terör örgütlerine ait sembollerle donatıldığı görüldü. Parktaki sembollerin fotoğrafları kısa sürede sosyal medyada yayılarak büyük tepki topladı. Bu doğrultuda harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise söz konusu yenileme çalışmalarıyla ilgili 'terör örgütü propagandası yapmak' suçu kapsamında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca parktaki semboller de söküldü.

PKK BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Savcılığın verdiği talimatla TEM Şube ekipleri, parkın tasarımıyla ilgili projeyi sunan ve bu projeyi onaylayan kişilerin kimliklerinin açık olarak tespit edilmesi için çalışmalara başladı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemelerde çekilen fotoğraflar da soruşturma dosyasına ilave edildi. Parkın inşasında adı geçenlerin de terör bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.