Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında haftasonları uygulanan kısıtlama sonrasında haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğunda büyük artış yaşanıyor. Her hafta olduğu gibi yaşanan bu yoğunluğa yağmur ve lodosta eklenince trafik yoğunluğu yüzde 80'lere kadar çıkıyor. Dün de tekrar haftanın ilk mesai gününde trafik yüzde 80'lere kadar yükseldi. İstanbul'da kısıtlama sonrasında haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu oluşuyor. Havanın yağışlı ve lodoslu olması nedeniyle trafik yoğunluğunu yüzde 80'lere kadar çıkardı.

Taksi

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 80'E ÇIKTI

Koronavirüsle mücadele de haftasonları uygulanan kısıtlama sonrasında haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğunda da büyük artış yaşanıyor. Her hafta meydana gelen yoğunluk bu yoğunluğa yağmur ve lodosta eklenince trafik yoğunluğu yüzde 80'lere kadar çıkıyor. Dünde yine haftanın ilk mesai gününde trafik yüzde 80'lere kadar yoğunlaştığı görüldü.

İstanbul'da etkili olan lodos ve yağmurdan sonra akşam iş çıkış saatinde trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre; trafik yoğunluğu yüzde 80'lere kadar çıktı.

Saat 17.00'dan itibaren yaşanan yüzde 80'lik oran saatler ilerledikçe ikişer ikişer düşerek saat 19'00'da 76 'ya kadar düştü.

D 100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda bazı noktalar ile köprü katılımlarında trafik durma noktasına geldi. Trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Saatlerce direksiyon başında yol katettiler.