İstanbul'da vaka sayıları son dönemlerde büyük artış gösterdi. Bu sebeple alınan koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul'da bulunan İSMEK kurslarının açılış tarihlerinin ileri bir tarihe atıldığı, spor salonları ve kültür merkezlerinin kapatıldığı öğrenildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre İSMEK kursları online olarak faaliyet gösterirken spor salonları ve kültür merkezleri kapatılacak.

2000 PERSONEL KORONAVİRÜS HASTASI

Koronavirüs salgınının ikinci dalga dönemine geçtiğini ifade eden İBB, açıklamasında Türkiye'de de koronavirüsün Nisan ve Mart aylarındaki dönemin üstüne çıktığını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına değinen İBB, en yoğun vaka ve ölüm sayılarının İstanbul şehrinde olduğuna dikkat çekti. İBB, ve iştirakleri çalışanlarının da koronavirüse yakalandığını, bu bağlamda çalışanları ve dahi vatandaşları korumak adına önlem alındığını duyurdu. 

İBB ve iştiraklerinde görevli personellerden yaklaşık 2000'inin koronavirüse yakalandığını açıklayan İBB, 1322 personelin de hali hazırda karantina sürecinde olduğunu duyurdu. Bu sebeple İBB'nin sunduğu bazı hizmetlerde kısıtlama getirildiğine dikkat çekildi.

İSMEK KURSLARININ AÇILIŞ TARİHİ ERTELENİYOR

İBB'nin Bilimsel Danışma Kurulu'nun önerilerini titiz bir şekilde incelediklerini belirten İBB, yakın zamanda yüz yüze eğitime geçiş yapılması planlanan İSMEK kurslarında açılış tarihinin başka bir tarihe ertelendiğini, kursların bu süre zarfında online olacağını belirtti.

İşte yeni kararlar...

Koronavirüsün hızla yayıldığı spor salonları ve havuzların İBB bünyesinde olan tesislerinin kapatılmasına karar verildi.

Hali hazırda kapalı olan Kültür Merkezleri kapalı kalmaya devam edecek.

Kapalı salonda gerçekleşen sahne sanatları online olarak devam edecek. 

İBB bünyesinde açık hava kapsamında olmayan bütün müzeler kapatılacak.

Hükümet tarafından alınan salgın tedbirleri kapsamındaki ek önlemlerle paralel şekilde söz konusu müesseselerin kapatılması daha geniş bir boyut alabilir. Ancak belediyeye ait sürdürülmesi gerekn tüm işlemler rutin olarak faaliyetlerini sürdürecek.