Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son ölçümlere göre başta İstanbul olacak şekilde Marmara bölgesinde şiddetli yağış, gök gürültülü sağanak gibi hava olaylarının meydana geleceği ön görülüyor. Öte yandan hava sıcaklıkları ciddi derecede düşüş gösterecek. MGM, sağanak yağış hasebiyle oluşabilecek tüm olumsuzluklara (dolu, sel, fırtına, hortum) karşı vatandaşların önlem alması gerektiğini bildirdi.

İSTANBUL'DA DOLUYA KARŞI ÖNLEM ALINDI, OTOPARKLAR DOLDU TAŞTI

Geçen sefer meydana gelen dolu yağışının ardından vatandaşlar bu kez araçlarını korumak için kapalı otoparklara hücum etti. Otoparklarda yer kalmadığı bildirilirken bazı vatandaşlar araçlarının üzerine çarşaflar serdi.

Kaporta ustası olarak çalışan Yılmaz Aksakal, "Halı, kilim konulması zararı engeller. Olursa bile gözle göremeyeceğiniz incelikte olur. Çok yoğun hasar oluşmaz. Üzerinizde kıyafet yokken bir şey değerse rahatsız eder ama üzerinizde giysi varsa sizi korur. Bu da bunun gibi. Örtü aracı korur." dedi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bölge genelinde kuvvetli (21-50 Kg/m²),Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'nın güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 24°C

İSTANBUL °C, 24°C

KIRKLARELİ °C, 22°C

KOCAELİ °C, 23°C

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege, zamanla Muğla ve Aydın dışında tüm bölgenin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar'ın kuzey batısında yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; İç Ege'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 26°C

KÜTAHYA °C, 25°C

MANİSA °C, 26°C

MUĞLA °C, 29°C

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, sabah(09.10.2020)saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 35°C

ANTALYA °C, 28°C

HATAY °C, 24°C

ISPARTA °C, 27°C

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, bu gece saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 29°C

ESKİŞEHİR °C, 28°C

KONYA °C, 30°C

SİVAS °C, 25°C