Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege ile Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un güney ve doğusunun ile Adana'nın doğusu ve Osmaniye'nin batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarından bir süredir kuraklık ile ilgili önemli uyarılar gelirken bu sefer yağış uyarısı yapıldı. Meteorolojik kaynaklara göre, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin soğuk hava sistemine girmesi bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre, El Nino etkisiyle 7-10 Kasım arasında çok ciddi bir soğuk hava kütlesi etkili olacak. Yapılan açıklama sonrası 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusu merak konusu oldu. Uzmanlar tarafından yapılan ortak açıklamalar göre, bu soğuk hava sisteminin ülkemize yoğun bir kar yağışı getirebileceği ifade ediliyor.