Günlerdir konuşulan 'İstanbul'da kar yağacak' söylentilerine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Son zamanlarda basın ve yayın organlarında Ocak ayı içerisinde İstanbul'da kar yağışı gerçekleşeceği ile alakalı haberler yer almaktadır. Söz konusu açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün bilgisi dışında yapılmaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminleri değerlendirmelerine göre; Yurdun kuzey, iç ve de batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara doğusu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve de batısı, Batı ve Orta Karadeniz ve Kırklareli, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildi. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak olacak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar biçiminde bekleniyor. Yağışların Batı Akdeniz ve Muğla çevrelerinde yerel olarak güçlü (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde ara ara çok güçlü ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile beraber iç ve doğu bölgeler de yer yer pus ve sis görüleceği verilen tahminler yer alıyor.

Duyuru

SU BASKINI, YILDIRIM...

Yağışların Batı Akdeniz ile Muğla çevrelerinde yerel olarak güçlü (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde yer yer çok güçlü ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım vb) karşı tedbirli ve dikkatli davranılması gerekiyor.

Su baskını

MARMARA

Parçalı ile çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli çevrelerinin yağmur ve de sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer güçlü ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 kilometre/sa) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL °C, 16°C

Yer yer parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde de yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ile çok bulutlu, Güney ve İç Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Muğla çevrelerinde güçlü ve ara ara çok güçlü (21-50 yer yer 75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden güçlü ve kısa süreli fırtına biçimindee (40-70 kilometre/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C

Parçalı ve de çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve de çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların güçlü (21-50 kg/m2), Antalya ile çevrelerinde yer yer çok güçlü ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C

Antalya parçalı ve de çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, il genelinde yerel olarak güçlü (21-75 Kg/m2), merkez ilçeleri ve de batı kıyılarında çok güçlü ve şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve de batısı ile Aksaray ile Nevşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genelde yağmur ile sağanak, gece geç saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması da bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis görüleceği ön görülüyor.

ANKARA °C, 10°C

Ankara parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Batı Karadeniz Parçalı ve de çok bulutlu, yağmur ile sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 13°C

Bolu parçalı ve de çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve de az bulutlu, zamanla Orta Karadeniz'in çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği ön görülüyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden ara ara güçlü ve kısa süreli fırtına biçiminde (40-70 kilometre/sa) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 12°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile beraber bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 2°C

Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu ve Anadolu Az bulutlu ve de açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi ile beraber Diyarbakır ve Batman çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 14°C

Az bulutlu ve açık