Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2TBM’nin son kesiminde kazıya başlama töreni gerçekleşti. İstanbul'da yapımı devam eden projeler bittiğinde raylı sistem ağının 251 kilometreden 342 kilometreye yükseleceğini belirten Karaismailoğlu, bu 342 kilometrenin yüzde 50'sini bakanlığın kazandırmış olacağını kaydetti.

YÜZDE 55 İLERLEME KAYDETTİK

Küçükçekmece-Halkalı-Kayaşehir-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattının; Olimpiyatköy-Halkalı kesimindeki tünelimize ilk kazmayı vurduklarını açıklayan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

– Başlayacağımız kazı çalışmalarında, toplam 11 bin 800 metre ilerleyerek, bu yılın sonunda Halkalı istasyonumuza ulaşmayı planlıyoruz. Marmaray Halkalı istasyonu ile başlayan yüzde 55'lik ilerleme kaydettiğimiz 31,5 kilometrelik bu hatta; Marmaray, Küçükçekmece Halkalı, Olimpiyatköy, Kayaşehir, Fenertepe, Avnavutköy-2, Arnavutköy-1 ve Havalimanı istasyonları yer alıyor. Halkalı-Havalimanı hattımız; Halkalı istasyonundan Marmaray Banliyo hattına, Olimpiyatköy ve Kayasehir istasyonlarında Kayaşehir- Kirazlı-Otogar-Yenikapı metrosuna, havaalanından da İstanbul Havalimanı-Kağıthane- Gayrettepe hattına bağlanacaktır.