Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2020 yılında İstanbul'da işlenen bazı suçlarda yaşanan azalma oranlarını kamuoyuyla paylaştı. İşte 2020'deki suç oranları...

2020 YILINDA SUÇ ORANLARI DÜŞÜŞ YAŞADI

Vali Yerlikaya, 2020 yılında polis sorumluluk sahasından adliyeye intikal ettirilen adli vaka sayısının yüzde 7 oranında azaldığını, bu sayının jandarma bölgesinde yüzde 47 oranında olduğunu belirtti. 2019 yılına kıyaslandığında bu yıl katalog suçlar adıyla bilinen evden hırsızlık vakalarının yüzde 11 azaldığı ifade edildi.

Yerlikaya, iş yerinden yapılan hırsızlığın yüzde 10, otomobilden hırsızlığının yüzde 31, otomobil hırsızlığının da yüzde 5 oranında azaldığını duyurdu. Öte yandan gasp suçları da yüzde 8 oranında düştü.

POLİS EKİPLERİ 2 BİN 417 ŞÜPHELİYİ YAKALADI

Vali Yerlikaya, bu yıl İstanbul'daki terör örgütlerine yönelik olarak 507 operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyonlar kapsamında toplam 2 bin 417 şüpheli yakalanırken, bu şüpleilerden 745'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi. 2020 yılında dolandırıcılık, özellikle de telefon ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılık suçu yüzde 14 oranında artış gösterdi.

Bu akşam saat 21.00'den itibaren girişlere sınır koyulacak

Vali Yerlikaya, geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeden alıntı yaparak, İstiklal Caddesi ve Sultanahmet Meydanı'nda bu akşam saat 21.00'den itibaren başlayarak önümüzdeki Cuma günü saat 10.00'a kadar, ülkede bulunan yabancı turistler de dahil olacak şekilde bütün girişlerin sınırlandırılacağını duyurdu.