Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması Gaziosmanpaşa'da hızla devam ediyor. Bu kapsamda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi için tapu teslim töreni yapıldı. Depreme dayanıklı, güvenli ve modern dairelerin sahibi olan vatandaşlar, tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Sadece hak sahibi kadar konut üretilmesi ve yatay mimarisi ile örnek bir kentsel dönüşüm modeli olan projenin ilk etabında 244 konut, 244 araçlık otopark, 34 dükkan ve 25 bin 127 m² yeşil alan oluşturuldu.

İKİNCİ ETAP DA TAMAMLANDIĞINDA OKUL, CAMİ, OTOPARK, DÜKKAN, ALIŞVERİŞ VE SAĞLIK MERKEZİ İLE BURASI DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

Törende hak sahiplerine hitap eden Başkan Usta, “244 konutumuz tamamlandı. İnşallah hızlı bir şekilde burada dükkanlarımızın da yani ticaretin de devreye girmesiyle birlikte hareketlilik olacak. Hemen yanı başında da Yıldıztabya’nın ihtiyacı olduğuna inandığımız bir sağlık ocağı planlıyoruz. Bu projenin arka tarafında devam eden ikinci etap da tamamlandığında okul, cami, otopark, dükkan, alışveriş ve sağlık merkezi ile burası daha da güzelleşecek. Burada inşallah huzurla, deprem korkusu olmadan, güvenle yaşamanız nasip olur” dedi.