Merkezi Londra'da olan havacılık enstitüsü Skytrax, İstanbul Havalimanı'nı, "5 Yıldızlı Havalimanı" ödülüne layık gördü. Büyük bir gurur kaynağı olan İstanbul Havalimanı, dünya üzerinde bu ünvanı alabilen 8 global aktarma merkezinin arasında yer aldı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KATEGORİSİNDE EN İYİSİ

İGA tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, ülkemizin dünyaya açılan kapıları arasında yer alan İstanbul Havalimanı, Türk havacılığının gurur kaynağı olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda da teknolojik gelişmişliği ve dijital altyapısı sayesinde; Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) düzenlediği "16th ACI Europe Awards" çerçevesinde  "Dijital Dönüşüm" kategorisindeki en iyi hava limanı olarak tescillenmişti.

ÖDÜLÜ ALAN DÜNYADAKİ DÖRDÜNCÜ HAVALİMANI

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 1 yıl boyunca dünya genelinde etkisini göstermeye devam eden yeni tip koronavirüs salgını süresince özel olarak tasarlanan "5 Yıldızlı Kovid-19 Önlemli Havalimanı" adlı ödülü de almaya layık görülen İstanbul Havalimanı; Roma'daki Fiumicino Havalimanı'ndan, Doha'da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı ve son olarak Bogota'da yer alan El Dorado Havalimanı'nın ardından gelerek bu ünvanı alan dünya genelindeki dördüncü havalimanı olarak kayıtlara geçti.