Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) düzenlediği "16th ACI Europe Awards" kapsamında, ‘akıllı havalimanı’ konsepti ile kendini gösteren İstanbul Havalimanı, "Dijital Dönüşümde Avrupa’nın En İyi Havalimanı" ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN BÜYÜK BAŞARI

Tasarım aşamasındaki tüm sürecin dijital olarak sağlanması ve yeni nesil teknolojilerin havalimanındaki her noktaya entegre edilmesi sonucunda İstanbul Havalimanı; büyük bir başarıya imza atarak en iyi havalimanı seçildi. Ödül töreni, Belçika ülkesinin başkenti olan Brüksel'de 17 Kasım 2020 tarihinde düzenlendi.

Burada "Best European Airport Award – for digital transformation" kategorisinde Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) düzenlediği "16th ACI Europe Awards" kapsamında, İGA İstanbul Havalimanı'na ödül verildi.

ÜST DÜZEY TEKNOLOJİK HİZMETLER VERİYOR

Türkiye adına teknolojik değer üreten 'akıllı havalimanı' konumunda bulunan İstanbul Havalimanı, yolcularına yalnızca standart havalimanı hizmetleri sunmakla kalmıyor; yenilikçi ve mobilite eksenli teknolojik hizmetleri ile de öne çıkmayı başarıyor.

Akıllı havalimanı konumundaki İstanbul Havalimanı, şu anda yolculara akıllı çeviri, mobil uygulama, e-pasaport, akıllı otopark, akıllı güvenlik, 5G teknolojisi ve akıllı robot gibi önemli dijital hizmetler de sağlıyor.

İSTANBUL HAVALİMANI'NIN MERKEZİNDE DİJİTALLEŞME VAR

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; yolculuk yapan vatandaşların en önemli talebi olan "dijital seyahat deneyimini" dikkate aldıklarını belirterek dijitalleşmeyi ve teknolojiyi kurulduğu günden bu yana İstanbul Havalimanı'ndan tam merkezinde koyduklarını ifade etti.

Geniş teknoloji imkânlarından yararlanarak sundukları akıllı çözümler vesilesiyle yolculara eşi benzeri olmayan bir dijital seyahat deneyimi yaşattıklarını dikkat çeken Samsunlu, çok yakın bir zamanda dijital entegrasyonda bulunan hızı katlayarak havalimanı işletmeciliğini yüksek bir nokta olan" teknolojik işletmecilik" noktasına taşıma hedefine ulaşmaya çalışacaklarını bildirdi.