Haftanın oyunları şöyle:  Bence Katil Öldürdü, Babamın Kelimeleriyle, Frankenstein (32 Kısım Tekmili Birden), Kendi Gök Kubbemiz, Kontrabas ve çocuk oyunları Çöp Canavarı, Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam.

Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Matei Visniec'in yazdığı, Burak Üzen'in çevirdiği Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam, Elif Erdal rejisiyle 4 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te AKM Tiyatro Salonunda minik tiyatroseverlerle buluşuyor.

Çöp Canavarı
Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
Cengiz Özek'in yazıp yönettiği Çöp Canavarı adlı çocuk oyunu bu hafta 30 Nisan Salı günü saat 13.00'te Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede minik izleyicilerimizle buluşuyor.  Hacivat'ın, dostu Karagöz’le balığa çıkması ve çöpçü balığıyla karşılaşmalarıyla gelişen olayların anlatıldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Nur Sinem Mete'ye, ışık tasarımı Rüştü Karabayram'a, kukla tasarımı yine oyunun yönetmen ve yazarı Cengiz Özek'e, yönetmen yardımcılığı İpek Gülbir'e ve oyunun asistanlıkları ise Onur Soysal Pehlivan, Özge Aktaş, Eren Ege Uyanık'a ait. Oyunda oyuncu olarak Onur Soysal Pehlivan, Kamil Gençtürk, Burak Çağlar, Gökçe Kurt Elitez yer alıyor.

Bence Katil Öldürdü Mecidiyeköy Büyük Sahnede
Bence Katil Öldürdü bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izleyici ile buluşuyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyfli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş üstlendi. Paris’in müstesna bir semtindeki devasa bir malikanede, ünlü iş adamı Eugène Lamortier’nin cesedinin etrafında toplanmış birbirinden ilginç karakterlerin başından geçenlerin anlatıldığı oyunu bu sezonda da İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde izleyebilirsiniz.

Babamın Kelimeleriyle Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
Justin Young'ın yazdığı, Eylül Aktürk'ün çevirdiği ve Şamil Kafkas'ın yönettiği Demans hastası bir babanın harap olmuş zihninden seyrettiğimiz bu hikayesinin anlatıldığı Babamın Kelimeleriyle oyununun, dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Selin Ölçen'e Işık Tasarımı Önder Arık'a, oyun müzikleri Levon Eroyan'a,  yönetmen yardımcılığı Kerim Altınbaşak'a ve oyunun asistanlıkları ise Tılsım Tüfekçioğlu, Ayça Güngör Aşık'a ait.  Oyunda karakterlere ise Nışan Şirinyan, Kerim Altınbaşak ile Gülizar Oltulu hayat veriyor. Bu keyifli oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.
 
Frankenstein (32 Kısım Tekmili Birden) Üsküdar Tekel Sahnede
Frankenstein 32 Kısım Tekmili Birden Üsküdar Tekel Sahnesinde seyirci ile buluşuyor.  Sebastian Seidel'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği, Mine Tüfekçioğlu'nun yönettiği bu klasik oyunda karakterlere Salih Bayraktar ve Levent Aras hayat veriyor. Dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in, ışık tasarımını Akın Yılmaz'ın, müziklerini Ozan Demir'in, hareket düzenini Ali Ertekin ve yönetmen yardımcılıklarını Doruk Ordu ile Bilal Ercan'ın yaptığı bu klasik bir korku hikayesi, korkunç bir komedi ile bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

Kontrabas
Garibaldi Sahnede
Koku romanının yazarı Patrick Süskind’in bütün dillerde en çok oynanan oyunu, Kontrabas Metin Belgin’in rejisi ve oyunculuğu ile İstanbul’da prömiyer yaptığı 11 Ocak 1992 tarihinden bu yana otuz iki yıldır sahnede. Bu keyifli oyun bu hafta Garibaldi Sahnede.
 
Kendi Gök Kubbemiz
Üsküdar Stüdyo Sahnede
Kendi Gök Kubbemiz’de Yahya Kemal'in dizelerinde hayat bulan eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları ile geçmişe bir yolculuk yapılıyor. Bu yolculuğa bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede tanık olabilirsiniz.