Haftanın oyunları şöyle: Yüzünde Yüzler, Tek Başıma, Rumuz Goncagül, Bir Ruhun Hikayesi, Çağrılmadan Gelen ve çocuk oyunu Kırmızı Küre.

Yüzünde Yüzler

AKM Tiyatro Salonunda

İlk gösterimini 31 Ekim'de Cumhuriyet'imizin 100. yılı kapsamında yapan “Yüzünde Yüzler” bir kez daha Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda seyirci ile buluşuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, bir ulusun milli mücadele, TBMM’nin kuruluşu, vatanın kurtuluşu ve nihayet Cumhuriyetin ilan edilmesiyle taçlanan yüz yıllık tarihsel kesitini görsel ve işitsel bir şölene dönüştürecek “Yüzünde Yüzler”  16 ve 17 Şubat’ta Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda bir kez daha sahnede olacak. 
 
Tek Başıma

Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Tayfun Erarslan' yönettiği ve Fulya Ülvan'ın oynadığı Tek Başıma oyunu da bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşacak. Dekor tasarımının Murat Gülmez’e, kostüm tasarımının Funda Çebi’ye, ışık tasarımının Akın Yılmaz’a, oyun müziklerinin Kerem Memişoğlu’na, hareket düzeninin Cihan Yöntem’e ait olan oyunda yönetmen yardımcısı olarak ise Şamil Kafkas yer alıyor.

Bir Ruhun Hikayesi

Üsküdar Stüdyo Sahnede

Ingmar Bergman'ın yazdığı, İpek Özgüven'in çevirdiği, Bénédicte Acolas'ın uyarladığı ve Serap Eyüboğlu'nun yönettiği Bir Ruhun Hikayesi oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor. Ingmar Bergman'ın sinema filmi için yazdığı aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, kadının hayatta varoluş hesaplaşmasını anlatıyor. Gerçeklerden kaçıp hayallerine sığınan ve hayallerinden uyanıp gerçeğine düşen Viktoria'ı Zeynep Erkekli'nin canlandırdığı bu keyifli oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.
 
Rumuz Goncagül

Üsküdar Tekel Sahnede

10 Ocak 2023'te Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi’nde prömiyer yapan Zafer Algöz’ün yönettiği ve Timur Selçuk’un müzikleriyle seyirciyle buluşan Rumuz Goncagül bu hafta aynı sahnede temsillerine devam ediyor. Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında yazdığı günümüze kadar pek çok kez sahnelenen oyunun dekor tasarımı Nur Sinem Mete’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, dramaturgisi Derya Özer’e, yönetmen yardımcılığı İşdar Gökseven, Eylem Yıldız ve Ergun Akvuran’a, koreografisi Kerem Kuraner’e, müzik direktörlüğü Rahim Ozan Demir’e ait, oyunda karakterlere  Dilek Güven, Şebnem Bilgeer, Efe Erkekli, Duygu Gökhan, Erdoğan Aydemir, Engin Delice, Ahmet Dizdaroğlu, Uğur Keleş ve Buğra Kağan Kahraman hayat veriyor.

Haftanın Çocuk Oyunu

Kırmızı Küre Üsküdar Tekel Sahnesinde

Pınar Akkuzu'nun yazdığı, Güray Dinçol'un yönettiği ve 21 Ocak Pazar günü prömiyer yaparak minik izleyicilerimizle buluşan Kırmızı Küre adlı çocuk oyunu bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam ediyor. Yaşama ve dünyaya karşı oldukça meraklı bir kız çocuğu olan Ester'in kırmızı bir küre ile karşılaşması ile gerçekleşen olayların anlatıldığı oyunun dekor tasarımı Nur Sinem Mete'ye, kostüm tasarımı Dilek Kaplan'a, ışık tasarımı Önder Ay'a, müzik direktörlüğü İlkay Nişancı'ya, koreografisi Büşra Firidin'e, oyunun animasyonları Muhammed Ali Üzen'e, oyunun illüstrasyonları Senta Urgan’a ve yönetmen yardımcılıkları da Ceren Narinoğlu ile Ece Sarıçoban'a ait. Oyunda karakterlere ise Çiğdem Aygün, Cansın Işık, Demet Ergün, Özen Çağla Akın, Yasemin Taş, Adem Yıldırım, Ferhat Işıktaş hayat veriyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu olarak çocuk oyunlarına yeni bir bakış getirmek maksadıyla çocuk tiyatrosu uzmanı Doç Dr. Fatma Keçeli de çocuk oyunununda danışman olarak yer alıyor. Bu keyifli eğlenceli çocuk oyununu bu hafta 18 Şubat pazar günü saat 13.00'te Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyebilirsiniz.
 
Çağrılmadan Gelen

Garibaldi Sahnede

Maurice Maeterlinck'in yazdığı ve bir masanın etrafında yarı karanlıkta oturan bir ailenin akşam dokuzdan gece yarısına kadar geçen sürede yaşadıklarını gözler önüne seren oyunu Lale Ertiş Gençtürk yönetiyor. Maeterlinck'in tekinsiz ve gotik oyununda tüm seyircilerin gerçekle kurdukları bağları sorgulamaları ve aynı zamanda oyun boyunca sezgisel yeni bir deneyim yaşamaları arzulanıyor. Bu keyifli oyunu bu hafta Garibaldi Sahnesinde izleyebilirsiniz.