Haftanın oyunları şöyle: İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı Fareler ve İnsanlar, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Toplu Hikayeler, Babamın Kelimeleriyle, Parmak, Çarpışma Tamamen Doluyuz, Limon, çocuk oyunu Kırmızı Küre ve prömiyerini yapacak yeni çocuk oyunu Çöp Canavarı.

Fareler ve İnsanlar Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda

İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konacak olan, John Steinbeck'in ünlü eseri ‘Fareler ve İnsanlar’ 15-16-17 Mart tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda seyirciyle buluşacak. Yazarın insan doğasını derinlemesine ele aldığı bu tiyatro deneyimi, iki zıt karakter olan George ve Lennie'nin hayatlarından kesitler sunuyor. Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği oyunda, Arif Yavuz, Umut Kolburan, Cemalettin Çekmece, Mustafa Turan, Ümit Dikmen, Akın Kurt, Güneş Emir Cengiz, Ömer Polat, Muhammet Rıza Taşdemir rol alırken kukla oynatıcıları olarak Fatma Ayçin Güvercin ile Neslihan Serra Ayer yer almakta.
 
Toplu Hikayeler
Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Ankara Devlet Tiyatrosu, seyircileri büyüleyici bir deneyime davet ediyor. Yüksek lisans öğrencisi Lisa Morrison, edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinden Ruth Steiner'dan ders almanın heyecanını yaşamaktadır. Başlangıçta sadece öğrenci ve öğretmen ilişkisi gibi görünen bu buluşma, zamanla öğrenci ile öğretmeni arasında derin bir dostluğa dönüşür. Ruth Steiner'ı canlandıran Sükun Işıtan ve Lisa Morrison'ı hayat veren Elif Kaman, seyircilere unutulmaz bir yolculuk vaat ediyor. Donald Margulıes'in derinlikli yazımı, Murat Somay'ın başarılı çevirisi ve Jason Hale'in yönetmenliğiyle Toplu Hikâyeler, 12-17 Mart tarihleri arasında her gün İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne'de seyircilerle buluşacak.

Babamın Kelimeleriyle Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Justin Young'ın yazdığı, Eylül Aktürk'ün çevirdiği ve Şamil Kafkas'ın yönettiği Demans hastası bir babanın harap olmuş zihninden seyrettiğimiz bu hikayesinin anlatıldığı Babamın Kelimeleriyle oyununun, dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Selin Ölçen'e Işık Tasarımı Önder Arık'a, oyun müzikleri Levon Eroyan'a,  yönetmen yardımcılığı Kerim Altınbaşak'a ve oyunun asistanlıkları ise Tılsım Tüfekçioğlu, Ayça Güngör Aşık'a ait.  Oyunda karakterlere ise Nışan Şirinyan, Kerim Altınbaşak ile Gülizar Oltulu hayat veriyor. Bu keyifli oyun Mecidiyeköy Stüdyo Sahnedeki prömiyerinin ardından temsillerine yine aynı sahnede devam ediyor.
 
Parmak
Üsküdar Tekel Sahnesinde

Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifinden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.

Çarpışma
Üsküdar Stüdyo Sahnede

Müge Oskay'ın yazdığı ve Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği Çarpışma oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor. Orkestrada zil çalan bir müzisyenin, eski karısı ve çocuğunu davet ettiği bir konseri sırasında yaşadığı iç hesaplaşmaların anlatıldığı ve Devlet Tiyatroları, İstanbul 2. Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali kapsamında prömiyerini yapan oyun temsilerine devam ediyor. Can Atak’ın tek kişilik müthiş performansını bu hafta Üsküdar'da izleyebilirsiniz.
 
Tamamen Doluyuz
Garibaldi Sahnesinde

Sam, konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir gençtir. Kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir? Elif Erdal'ın yönettiği ve Efe Erkekli'nin oynadığı bu keyifli oyunu bu hafta perşembe gününden pazar gününe kadar Garibaldi Sahnesinde izleyebilirsiniz.

Limon Kozyatağı Kültür Merkezinde

Beyazperdeden tanıdığımız yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği ve Memet Baydur'un 'oyun içinde oyun' tekniğini kullanarak yazdığı oyunda Dekor Tasarımını Aytuğ Dereli, Kostüm Tasarımını Dilek Kaplan, Işık Tasarımını Yakup Çartık, oyun müziklerini Mustafa Biber, Yönetmen Yardımcılığını Esra Akbaş ve oyunun asistanlığını Merve Şeyma Zengin yaparken, Lebip Gökhan, Murat Sarı, Fatih Topçuoğlu, Nihal Dinçel, Melike Durak Aras, Çağıl Tekten ve Emre Çoldur karakterlere hayat veriyor. Limon'u bu hafta Kozyatağı Kültür Merkezinde izleyebilirsiniz.

Haftanın Çocuk Oyunları
Çöp Canavarı Üsküdar Tekel Sahnesinde Prömiyer yapıyor

Cengiz Özek'in yazıp yönettiği Çöp Canavarı adlı çocuk oyunu bu hafta 17 Mart Pazar günü saat 13.00'te Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yaparak minik izleyicilerimizle buluşuyor. Hacivat'ın, dostu Karagöz’le balığa çıkması ve çöpcü balığıyla karşılaşmalarıyla gelişen olayların anlatıldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Nur Sinem Mete'ye, ışık tasarımı Rüştü Karabayram'a, kukla tasarımı yine oyunun yönetmen ve yazarı Cengiz Özek'e, yönetmen yardımcılığı İpek Gülbir'e ve oyunun asistanlıkları ise Onur Soysal Pehlivan, Özge Aktaş, Eren Ege Uyanık'a ait. Oyunda oyuncu olarak Onur Soysal Pehlivan, Kamil Gençtürk, Burak Çağlar, Gökçe Kurt Elitez yer alıyor. Bu keyifli eğlenceli altı yaş ve üzeri çocuklara hitap eden çocuk oyununu bu hafta 17 Mart’ta saat 13.00’te Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyebilirsiniz.

Kırmızı Küre Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Pınar Akkuzu'nun yazdığı, Güray Dinçol'un yönettiği ve 21 Ocak Pazar günü prömiyer yaparak minik izleyicilerimizle buluşan Kırmızı Küre adlı çocuk oyunu bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede temsillerine devam ediyor. Yaşama ve dünyaya karşı oldukça meraklı bir kız çocuğu olan Ester'in kırmızı bir küre ile karşılaşması ile gerçekleşen olayların anlatıldığı oyunun dekor tasarımı Nur Sinem Mete'ye, kostüm tasarımı Dilek Kaplan'a, ışık tasarımı Önder Ay'a, müzik direktörlüğü İlkay Nişancı'ya, koreografisi Büşra Firidin'e, oyunun animasyonları Muhammed Ali Üzen'e, oyunun illüstrasyonları Senta Urgan’a ve yönetmen yardımcılıkları da Ceren Narinoğlu ile Ece Sarıçoban'a ait. Oyunda karakterlere ise Çiğdem Aygün, Cansın Işık, Demet Ergün, Özen Çağla Akın, Yasemin Taş, Adem Yıldırım, Ferhat Işıktaş hayat veriyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu olarak çocuk oyunlarına yeni bir bakış getirmek maksadıyla çocuk tiyatrosu uzmanı Doç Dr. Fatma Keçeli de çocuk oyunununda danışman olarak yer alıyor. Bu keyifli eğlenceli çocuk oyununu bu hafta 17 Mart Pazar günü saat 13.00'te Mecidiyeköy Büyük Sahnede izleyebilirsiniz.