Geçtiğimiz hafta İstanbul içi dahil birçok ilde etkisini gösteren kar yağışı gelecek hafta yeniden birçok ilde etkisini gösterecek. Çarşamba günü itibarıyla etkili olacak yağış ege bölgesi, iç Anadolu ve Marmara bölgesinin bir kısmında da karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak. Bu bağlamda 28 Ocak Perşembe günü İstanbul dahil olmakla birçok şehir kar yağışının etkisiyle beyaza bürünecek. İşte MGM hava durumu uyarısının merak edilen detayları…

İstanbul

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeyde seyretmesiyle beraber Meteoroloji gelecek hafta için müjdeyi duyurdu. Pazartesi günü itibarıyla etkili olacak yağışlı hava İstanbul dahil pek çok şehirde bekleniyor. Diğer yandan Perşembe günü beklenen ve ülke genelinde etkili olan kar yağışının İstanbul'da karla karışık yağmur şeklinde olacağı beklentiler arasında…

Meteoroloji'nin orta vadeli tahmin haritası verilerine göre, yurdun batı kesimlerinin haftaya perşembeden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin tahmin harita verilerine göre, haftaya perşembe günü İstanbul olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor.

23 Ocak hava durumu

Diğer yandan geçtiğimiz gün CNN TÜRK'ün aktardığına göre Meteoroloji Editörü Sürmeli şu açıklamalarda bulundu:

"Bizim rahatlamamız lazım, oradan bakıldığında bol su gibi görünüyor ama seviyenin daha belirli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Rakamlar suyun yüze 30 seviyelerine geçtiğini söylüyor. Kar ve yağmur belirli bir fark oluşturdu.Kışın ortasını geçirdik geriye kalan sulak zaman 1 buçuk ay. Barajları dolduracağımız zaman bu süre. İyi haberlerim var. Bugün yeni modellere baktım ve Şubat ayı Ege'de kupkuru görünüyor diye bahsetmiştim geçen ki bağlantılarımızda."

"Son verilerde gevşemiş gözüküyor. Normale çevrilen bir yağışa dönmeye başlıyoruz. Şubat'tan ümidimiz yükseldi. Kar bakımından yükseliyor mu bilemiyoruz, çünkü sıcaklıklar ortalamanın üzerinde gözüküyor. Avrupa'da yapılan projeksiyonlarda iklim değişikliğinden en çok etkilenen iki noktadan bir tanesiyiz. Türkiye, Portekiz, İspanya civarı… En sıcak yer biziz maalesef, 3 derece aşacak. Arada bir dalga aldık o kadar. Şubat'ta bu şekilde gözüküyor. Şubat'ta kar yağışı düşük gözüküyor. Kar yağışını olduğu gibi tutabiliyoruz, ama suda maalesef olmuyor. Haftanın geri kalanında kayda değer yağış gözükmüyor. Bugün ve yarın itibari ile kar yağışı beklemiyoruz."