İstanbul'un çok az suyu kaldı. Barajlardaki doluluk oranının ortalama olarak yüzde 22,15 oranına kadar düşerek son 10 yıldaki en düşük seviyeyi gördüğü belirtildi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından hazırlanan verilere göre İstanbul'da bulunan barajlarda çok az su kaldı.

BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ NE KADAR?

İSKİ'nin derlediği verilere göre; Istrancalar'daki su oranı yüzde 26,98, Terkos'taki su oranı yüzde 22,82, Darlık'taki su oranı yüzde 51,39, Sazlıdere'de su oranı yüzde 5,54, Büyükçekmece'de su oranı yüzde 16,07, Alibeyköy'de su oranı yüzde 28,54 ve Ömerli'de su oranı yüzde 22,64 olarak ölçüldü.

 

İSTANBUL'DA GÜNDE 2,8 MİLYON METREKÜP SU TÜKETİLİYOR

Gelen bilgilere göre İstanbul'daki vatandaşlar günlük olarak ortalama 2,8 milyon metreküp su tüketiyor. Öte yandan barajlar haricinde İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan su kaynakları Melen ve Yeşilçay'dan, 2020 yılındaki ilk 11 ayda 477 milyon 745 bin metreküp su alınmıştı. Barajlarda bulunan su miktarının kritik seviyelere kadar düşmesi sebebiyle doğal kaynaklardan alınan su miktarı da arttı.

Maske ve eldivenleri baraja atıyorlar

Alibeyköy Baraj Gölü'ndeki korkunç görüntüler, AA kameramanları tarafından kayıt edilirken, barajın içindeki atıkların arasında eldiven ve maskelerin de yer aldığı görüldü.