Douglas Macgregor sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

"Türk askeri, mutlaka Gazze'de savaşacak. Erdoğan, zamanlama konusunda çok hassas biri. Ülkesini seferber edecektir. Bu olacak, onu reddetmek hata olur. Erdoğan, Ortadoğu'da İsrail'i yok etme kapasitesine sahip olan tek kişi. Dikkatli olun!" 

Bu paylaşımından kısa bir süre sonra dikkat çeken bir paylaşım daha yapan Macgregor "Erdoğan'ı ciddiye almamak hatadır. Yüzlerce yıldır Filistin'de olan Türkler! Bir zamanlar Ortadoğu'daki Arap dünyasının çoğunu kontrol eden Türk İmparatorluğu! İnsanlar, Türkiye açısından Yahudilerin İslam topraklarında durduğunu unutuyor." ifadelerini kullandı.

ABD'li isim savaş başladığından bu yana Türkiye ile ilgili çarpıcı sözlerine devam ediyor. Macgregor daha önce de bölgede İran'a değil, Türkiye'ye dikkat etmek gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulunmuştu. İran'ın her ne kadar elinde çok sayıda füzesi olsa da İsrail'in savaş söz konusu olduğunda İran'a nükleer bomba göndereceğini açıkça ifade ettiğini söyleyen Macgregor  Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye "tehdidine" dikkat çekmişti.