Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresindeki polis müdahalesinde 8 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, 2 kişinin hastaneye kaldırıldığına vurgu yapılırken, İsrail polisinin Filistin Kızılayına bağlı sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşmasına engel olduğu ve bir ilk yardım görevlisinin gözaltına alındığı vurgulandı.

Filistinliler, Mescid-i Aksa’da kılınan teravih namazı ardından Doğu Kudüs’te bulunan Eski Şehir’in Şam Kapısı ve etrafında toplandı.

Gerginliğin artması üstüne İsrail polisi, Filistinlileri dağıtmak amacıyla ses bombası ve atlı polislere başvurdu.

Filistinliler ise İsrail polisine taş ve havai fişek attı.

Şu ana kadar devam eden olaylarda kimi Filistinliler gözaltına alındı.

Öte yandan Doğu Kudüs’ün İseviye Mahallesi ile Zeytindağı bölgesinde de Filistinli gençler, Eski Şehir bölgesinde yaşanan olaylara destek vermek gayesiyle gösteri düzenledi.

srail polisi, İseviye Mahallesi ile Zeytindağı bölgesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahale etti.

Eski Şehir’in Şam Kapısı ile çevresindeki bölümde olaylar hala sürüyor.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinden vatandaşlarına çağrı

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşanan olaylarda dikkat çekici bir artış yaşandığına dikkat çekerek, vatandaşlarına olay yerlerinden uzak durması çağrısı yaptı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı bildiride, “ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını şiddetle ihtiyatlı olmaya, güvenlik farkındalıklarını arttırmak amacıyla uygun adımları atmaya ve çatışma yerlerinden uzak durmaya çağırıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şiddet olaylarında gözle görülür bir artış olduğunun altı çizildi.

İsrail polisi ramazan ayının başlamasıyla Şam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını barikatlarla kapatmıştı.

Teravih namazı ardından söz konusu alanda oturmalarına izin verilmemesi sebebiyle Filistinliler, ramazanın ilk gününde itibaren teravih namazı ardından Şam Kapısı’da toplanıyor, İsrail polisi de günlerdir onlara müdahale ediyor.

İsrail polisinin dünkü müdahalesinde 105 Filistinli yaralanmıştı.