Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırılarının ardından 27 Ekim'de de kara işgaline başlayan İsrail güçleri, Gazze kentinin bazı bölgelerinden çekildi.

İSRAİL KISMEN GERİ ÇEKİLDİ

Haftalarca devam eden İsrail bombardımanı, kentin mahallelerini moloz ve kül yığınına çevirdi. İsrail ordusunun çekilmesiyle Gazze'nin Han Yunus kentinin merkezindeki yıkım gün yüzüne çıktı. İsrail güçlerinin çekilmesinin ardından Bazı Filistinliler, evlerine dönmeye başladı.

BM'DEN AÇIKLAMA

BM, "insan yapımı bir felaket" diye tanımladığı Gazze'de halkın yarısının açlıkla karşı karşıya kaldığını, bunun şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı olduğunu bildirdi

İSRAİL, GAZZE'Yİ KITLIĞA SÜRÜKLÜYOR

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırdığı Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlığa mahkum ediyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'taki açıklamasında, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğunu" belirtmişti.

BM, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, İsrail'in yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde, yetersiz beslenme ve susuzluktan 27 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinli yaşamını yitirdi, 73 bin 792 kişi yaralandı.

FİLİSTİN ESİRLER HEYETİ: İSRAİL, FİLİSTİNLİ TUTUKLULARA BASKILARINI RAMAZANDA İKİ KATINA ÇIKARDI

Filistin Esirler Heyeti Başkanı Faris, yaptığı yazılı açıklamada, “İşgal devleti İsrail’in Cezaevleri İdaresi (ŞABAS), Filistinli tutuklara baskılarını ramazan ayının başından itibaren iki katına çıkardı. Mahkumların durumları herkesin hayal edebileceğinden daha tehlikeli hale geldi.” ifadelerini kullandı.