Isparta'da birkaç gündür etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Bunun üzerine Isparta'nın genelinde elektrik kesintileri yaşandı.

Bugün ise Enerji ve Tabii Bakanı Fatih Dönmez, kentteki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Sürdürülebilir Madencilik ve Çevre Çalıştayı'nda konuşan Bakan Fatih Dönmez, ilk günden bu yana ekiplerin sahada büyük mücadele verdiğini belirtti.

"TÜM KÖYLERE ELEKTRİK VERİLDİ"

Kontrol ve bakım çalışmalarınının devam ettiğini söyleyen Bakan Dönmez, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor. İlk etapta Isparta'nın il ve ilçe merkezlerinin tamamını enerjilendirdik. Kırsal kesimlere ağır hava koşulları nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntı yaşadık. Buna rağmen kırsal kesimlerin büyük bir kısmına hızlı bir şekilde ulaştık ve zarar gören altyapıyı onardık." diye konuştu.

BİRKAÇ GÜNDE 10 YILLIK HASAR OLUŞTU

Bakan Dönmez, Isparta'da sadece bir günde yoğun kar yağışından kaynaklı 12 bin hasar meydana geldiğine dikkati çekerek, bunun 10 yıllık hasar ve arızaya eşit olduğunu vurguladı.

Isparta vatandaşlarının yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarının altını çizen Dönmez, çözüm için gereken bütün imkanların bir araya getirildiğini söyledi.

ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÜZENLEME

Bakan Dönmez, elektrikte yeni düzenleme konusunda da açıklamalarda bulundu.

Dönmez, Cem Evleri ve Sivil Toplum Kuruluşları'ndan (STK) gelen tepkilerin sorulması üzerine gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Sivil toplum kuruluşlarımızdan, küçük işletmelerden, esnaftan gelen talepler var. Bunlara ilişkin farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye ekibimiz çalışıyor. Bitince kamuoyu ile paylaşacağız."

Öte yandan, gelen taleplerin EPDK ve bakanlık tarafından değerlendirildiği belirtildi.