CHP yönetimine yakınlığı ile bilinen Halk TV yazarlarından gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için öne çıkarılmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en önemli ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Saymaz, "Seçimler barda içerken İmamoğlu aday olsun aga muhabbeti yaparak kazanılmıyor" ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz şöyle konuştu:

"İMAMOĞLU İSTANBUL’U YÖNETMELİ"

"Ekrem İmamoğlu İstanbul'u yönetmeli. Ama onlar istiyor ki cumhurbaşkanı olsun. Kemal Bey aday olacaksa sonuna kadar hakkıdır. İmamoğlu aday olacaksa şunu unutmamalıdır; arkasında CHP teşkilatları olmadan hiçbir şeyi kazanamaz.

“İMAMOĞLU ADAY OLSUN DİYE HÖNKÜREN ERGENLER..”

Burada İmamoğlu aday olsun diye hönküren ergenlerin CHP içindeki dengelerden haberi yok. İBB seçimleri başta Canan Kaftancıoğlu gibi CHP örgütünü harekete geçiren, sokak sokak, ev ev dolaştırıp halkın içine sokan teşkilatçılar sayesinde kazanıldı. İmamoğlu'nun ise CHP teşkilatları üzerinde böyle bir etkisi yok.

Seçimler barda içerken İmamoğlu aday olsun aga muhabbeti yaparak kazanılmıyor. Kılıçdaroğlu'nun sıfırdan kurduğu, Canan Kaftancıoğlu'nun gece gündüz çalışarak Türkiye'nin en dinamik siyasi örgütü haline getirdiği CHP teşkilatlarının tercihi Kemal Kılıçdaroğlu'dur."