Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün akşam katıldığı bir televizyon programında silah ruhsatı başvurusunda bulunduğunu ancak verilmediğini iddia etti. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Özdağ'ın iddiası sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı. "En iyi ihtimalle unutkanlık sorunu yaşıyor olabilir, biz hatırlatalım" ifadesini kullanan Çataklı şu açıklamayı yaptı: 

SÜRESİZ SİLAH RUHSATLARI HALEN GEÇERLİ

Yusufeli Asl. Cez. Mah. 2012/57 Esas ve 2013/5 sayılı Kararı ile resmi belgenin düzenlemesinde yalan beyanda bulunmak suçundan dolayı adli para cezasına çarptırılmış, cezası 15.01.2013 tarihinde kesinleşmiş olmasına rağmen bu 2 silah ruhsatı süresiz düzenlendiği için iptal edilmemiştir ve halen geçerlidir.

Ayrıca; 2019 yılında 6136 sayılı Kanununda memnu hakların iadesi alanlara silah ruhsatı verilmesi imkanı tanıyan düzenleme sonrası başvurusu üzerine 30.12.2020 ve 27.07.2021 tarihlerinde 2 ayrı silaha daha ruhsat düzenlenmiştir.

4 AYRI SİLAH RUHSATI BULUNUYOR

Sonuç: Ümit Özdağ'ın adına düzenlenmiş 4 ayrı silah ruhsatı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yakın polis korumasıyla korunmaktadır.

"ACİLEN DOKTORA BAŞVUR"

Kendisine tavsiyemiz: Acilen doktoruna başvurmasıdır!

"BU KİŞİYİ CİDDİYE ALMAYIN"

Basın mensupları ve takipçilerine önerimiz ise bu kişiyi ciddiye almamalarıdır.