Geçtiğimiz hafta, iş dünyasıyla "Hükümet, İnsan Hakları Eylem Planı" çerçevesindeki düzenlemelerle ilgili görüşmeler başlatıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, geçen hafta TOBB ve TÜSİAD yönetimleriyle bir araya geldi.

BAKANLAR, MÜSİAD HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Geçtiğimiz gün Elvan ve Gül, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Elvan ve Gül, yaklaşık 2,5 saat boyunca MÜSİAD heyetiyle görüşme gerçekleştirdi. Bakan Elvan, görüşme ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, "Sayın Bakan Gül ile beraber MÜSİAD yönetiminden gelen önerileri aldık. Yapacağımız düzenlemelere, iş dünyasının görüşleri önemli açıdan katkı sağlayacak." ifadeleri kullanıldı ve görüşmelere ilerleyen günlerde devam edeceği açıklandı.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI: HAREKETE DESTEK OLACAĞIZ

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise bir yazılı açıklama yaptı. Başkan Kaan, ekonomideki reform hareketinin iş dünyası için önemli olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle koronavirüs salgını süresinin ardından gelecek yeni ekonomik yapı içinde Türkiye'nin hem lojistik hem de tedarik ağları açısından kendine hatırı sayılacak bir konum bulabilmesi için şimdiden yatırım ve temel üretim paradigmalarımızda önemli değişiklikler yapılması şarttır.

Bu sebeple, bu yapısal reform hareketini desteklediğimizi vurgulamak istiyorum. Toplantıda ekonominin şu an içinde olduğu durumda büyüme bileşenlerinin nasıl şekil alması gerektiği, sabit sermaye yatırımlarının nasıl arttırılması gerektiği, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi tercih etmesine zemin hazırlayacak ekonomik ve hukuki çerçevenin tekrardan ortaya konması gibi hususları konuştuk."