Medipol Başakşehir Kulübü'nün sağladığı bilgiye göre, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain (PSG) ile deplasmanda karşı karşıya gelen Türkiye temsilcisi takımın maçı sırasında, mücadelede dördüncü hakem olarak görev yapan Sebastian Coltescu'nun, Başakşehir Kulübü'nün yardımcı antrenörü olan Pierre Webo'ya karşı ırkçı içerikli söylemlerde bulunmasının ardından atılan destek Tweet'i, Türkiye'de en çok görüntülenme alan Tweet olarak kayıtlara geçti. Tweet, 100 milyon görüntülenmeyi aştı.

'IRKÇILIĞA HAYIR, SAYGI!' PAYLAŞIMI REKOR KIRDI

UEFA'nın sloganları arasında yer alan, "No to Racism. Respect" yani "Irkçılığa hayır, saygı." cümlesinin yer aldığı bir fotoğraf, ırkçılığın yaşandığı olaylı maçın ardından Medipol Başakşehir Kulübü'ne ait resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Söz konusu Tweet rekor kırarak 100 milyon görüntülenmeyi geçti. Şu ana kadar 570 bin fav. (beğeni) alan Tweet, neredeyse 229 bin kere de Retweet edildi.

BAŞAKŞEHİR'Lİ FUTBOLCULAR MAÇA DEVAM ETMEMİŞTİ

Medipol Başakşehir'in deplasmanda karşı karşıya geldiği Paris Saint-Germain ile oynadığı maçın 14. dakikasında yaşanan ırkçılık olayı sonrasında turuncu-lacivertli takımın futbolcuları, Pierre Webo'ya yapılan ırkçılığa tepki olarak sahayı terk etmiş, soyunma odasına gitmişti. Ardından takımın Twitter hesabından gelen açıklamada oyuncuların tepki için sahaya çıkmayacakları, oyuna devam etmeyecekerin belirtilmişti. Maç bu sebeple sona ermiş, ertesi gün yeni bir hakem heyeti ile birlikte kaldığı yerden devam etmişti.

PSG ve Başakşehir futbolcuları maçtan önce dizlerinin üzerine çöküp ellerini havaya kaldırarak ırkçılığı protesto etti. Tüm bunları saha kenarından izleyen Webo, gözyaşlarını tutamadı ve ağlayarak alkış tuttu.