İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bagheri, devlet televizyonuna verdiği demeçte, “İsrail, İran'a misilleme yaparsa cevabımız dün geceki askeri eylemden çok daha büyük olacaktır" ifadelerini kullanarak, Tahran'ın Washington'u İsrail'in misillemesine verilecek herhangi bir desteğin ABD üslerinin hedef alınmasıyla sonuçlanacağı konusunda uyardığını sözlerine ekledi.

Bagheri, 'Gerçek Vaat Operasyonu'nun sona erdiğini teyit ederken, İran'ın saldırılara devam etmeyi planlamadığını da vurguladı.

Bagheri, bununla birlikte, İran'ın İsviçre aracılığıyla ABD'yi, Washington'un İsrail'in misilleme saldırısını desteklemesi halinde Amerikan üslerinin askeri hedef haline geleceği konusunda uyardığını söylerken, “İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla Amerika'ya, Siyonist rejimin (İsrail) gelecekteki saldırgan eylemlerinde kullanılması halinde Amerikan üslerinin bizler için askeri hedef haline geleceği mesajını ilettik. Bunu saldırganlık olarak değerlendireceğiz ve buna göre hareket edeceğiz” diye ekledi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami de Tahran'ın çıkarlarına, yetkililerine ya da vatandaşlarına yönelik herhangi bir İsrail saldırısına misillemede bulunacağı uyarısında bulundu.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ise dün gece İsrail'e gerçekleştirdikleri İHA saldırısının, Suriye'deki İran konsolosluğuna düzenlenen saldırının cevabı olduğunu söyledi.

İran Meclis Başkanı Kalibaf, İran Meclisi'nde milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail'e düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

"İsrail'e askeri hamle, diplomatik misyonlarımıza saldırıya cevaptı ve Birleşmiş Milletler kurallarına uygundu" ifadesini kullanan Kalibaf, İsrail veya ona destek veren ülkelerin hata yapması durumunda İran'ın daha kararlı bir şekilde karşılık vereceğini kaydetti.