İran'ın boru hatları ile petrol Taşıma AŞ'ye BOTAŞ yaptığı bildirim ile gazdaki azalışa teknik arıza gerekçe gösterilerek İran'ın milli gaz şirketi NIGC, yaşanan sorunun 10 gün içerisinde giderileceği ve kontrat şartlarına dönüleceği açıklandı.

 

BOTAŞ'ın web sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye'ye, Gürbulak giriş alanında NIGC tarafından gönderilen doğalgazın teslimat basıncı ile miktarının 26 Aralık 2020 tarihi itibarıyla azalmaya başlandığı açıklanmıştı.

İran'dan gelen doğal gazın günlük kontrat miktarının 3/1 seviyesine kadar düştüğü belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi;


"NIGC tarafından 28 Aralık 2020 tarihinde kuruluşumuza yapılan bildirimde, Mergenler Kompresör İstasyonu'nda teknik bir arıza gerekçe gösterilerek, 10 günlük bir sürede bu arızanın giderileceği ve tekrar kontrat şartlarına dönüleceği belirtilmiştir. İran'dan doğal gaz tedariğinde yaşanan bu sorun nedeniyle ortaya çıkan arz açığı, depolama tesisleri, sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ve diğer kaynaklardan gerçekleştirilen tedariklerle karşılanmakta olup, şehirlerimize, sanayi tesislerimize ve doğal gaz çevrim santrallerine kesintisiz ve kısıntısız bir şekilde gaz arzına devam edilmektedir."