İranlı yetkililer, İran Silahlı Kuvvetleri'nin olası bir savaşa ne kadar hazır olduğunu görmek adına bir test gerçekleştireceğini duyurdu. Bununla birlikte; İran'ın kuzeybatısında askeri bir tatbikat düzenleneceği belirtildi. Ermenistan medyası tarafından servis edilen haberlerde ise, "Azerbaycan ve Türkiye sınırında gerçekleştirilecek olan bu tatbikat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü'de yaptığı açıklamalardan sonra oldukça önemli." ifadeleri kullanıldı.

İran'dan yetkililer, İran'ın kuzeybatısında hava savunma testleri düzenleneceğini duyurdu. İran Azariha TV kanalı tarafından yapılan habere göre, askeri tatbikatta "Hava saldırısı alarm sinyali" testi yapılacak.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA: BU SADECE BİR TESTTİR

İranlı bir yetkili, düzenlenecek askeri tatbikatla ilgili olarak insanların endişelenmemesi gerektiğini ifade etti. Bu tatbikatın yalnızca hava alarmının çalışmasına karşı verilen operatif tepkiyi test etme amacıyla yapıldığı belirtildi. Ermenistan medyası ise durumu Türkiye aleyhinde bir haber olarak gösterdi.

'TATBİKATLARIN AZERBAYCAN VE TÜRKİYE SINIRINDA OLMASI İLGİNÇ'

Ermenistan medyası, İran'ın düzenleyeceği tatbikata ilişkin hazırladığı haberde, bu gelişmenin ilginç olduğunu duyurdu. Ermenistan Kamu Radyosu, "İran'ın askeri tatbikatlarının Azerbaycan ve Türkiye sınırında gerçekleştirilecek olması ilginçtir." ifadelerini kullandı. Öte yandan, İran'ın askeri tatbikatlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Aralık 2020 tarihinde Bakü şehrinde düzenlenen askeri geçit töreninde yapılan açıklamaların arka planına karşı oldukça kritik bir olay olduğu belirtildi.