İran Meclisi Haber Ajansı'nın (ICANA) geçtiği habere göre, İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Muhammed Hüseyin Ferhengi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ziyareti esnasında Azerbaycan'da okuduğu şiire tepki gösteren milletvekillerini eleştirdi. Ferhengi, Türkiye ve İran'ın bölgede çok güçlü iki komşu olduğunu dile getirdi.

KOMPLOLAR KESİN SURETTE BAŞARISIZ OLDU

Meclis kürsüsünde bir konuşma yapan İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Muhammed Hüseyin Ferhengi, İran ile Türkiye'nin bölgede bulunan çok güçlü komşular olduğuna dikkat çekerek, bu ülkelerin beraberce hareket ettikleri konularla ilgili olarak düşmanların kurduğu komploların kesin surette başarısız olduğunu söyledi.

HERKESİ YANLIŞLARINI KABUL ETMEYE DAVET EDİYORUM

Ferhengi, Meclis Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bakü'de okunan şiire tepki gösteren milletvekillerine seslenerek, Meclis kürsüsünde çok garip ifadeler kullanıldığını ve bunlar karşısında şaşırıp kaldıklarını dile getirdi.

Ankara-Tahran ilişkilerine yönelik olarak konuşan Ferhengi, düşman ülkelerin, Müslüman ülkelerin arasında tefrika oluşturma amacı güttüğünü söyleyerek komşular olarak düşmanların bu hedeflerine ulaşmalarına izin vermemeleri gerektiğini ifade etti. Türkiye ve İran'ın bölgede iki güçlü komşu olduğunu söyleyen Ferhengi, bu ülkelerin beraberce hareket ettikleri konularla ilgili olarak düşmanların kurduğu komploların kesin surette başarısız olduğunu söyleyerek herkesi yanlışlarını kabul edip birlik olmaya davet ettiğini söyledi.