İran dış politikası hakkında bir konuşma yapan İran'lı milletvekili Mahmud Ahmedi Bilaş, Dağlık Karabağ Savaşı'ndaki diplomatik terbiyeyi bir kenara bırakarak Ermenistan'a destek çıkmaları gerektiğini ifade etti. İran'lı vekil, gelecekte Dağlık Karabağ topraklarının Azerbaycan'dan geri alınması gerektiğini savundu.

Bilaş, Türkiye'ye yönelik olan uluslararası yaptırım kararlarının da kayıtsız şartsız bir şekilde İran tarafından desteklenmesi gerektiğini savundu.

TOPRAKLAR AZERBAYCAN'DAN ALINACAK

İran Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi üyesi ve Şazand kenti milletvekili Mahmud Ahmedi Bilaş İran'ın dış politikasında Ermenistan'a destek vermenin çok önemli bir ilke olduğunu ileri sürerek Dağlık Karabağ topraklarının yakın zamanda Azerbaycan'dan geri alınacağını ifade etti.

'AZERBAYCAN'A KARŞI ERMENİSTAN'A DESTEK ÇIKMALIYDIK'

Meclis oturumunda dış politikaya ilişkin açıklamalar yapan Bilaş, hem Azerbaycan hem de Türkiye hakkında küstah söylemlerde bulunanarak şu ifadeleri kullandı:

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ Savaşı'nda diplomatik terbiyeyi bir kenara bırakıp Ermenistan'a destek çıkmamız gerekirdi. Bugünkü Azerbaycan Cumhuriyeti ile Güney Kafkasya'nın bazı kesimleri tarihi ve gerçek belgelere dayanarak İran anavatanının bir parçasıdır. Gelecekte bir şey olduğu zaman söz konusu bölgeler İran'a iade edilmelidir. Arupa ve Amerika'nın Türkiye'ye yönelik olarak uygulamayı düşündüğü yaptırım kararları İran tarafından kayıtsız ve şartsız olarak desteklenmelidir." ifadelerini kullandı.