Uydu üzerinden yol yardımı özelliği, iPhone 15 etkinliğinde duyuruldu. Bu özellik sayesinde telefonun çekmediği bir noktada aracı bozulan kullanıcılar, uydu bağlantısı aracılığıyla yol yardımı alabilecekler.

5 farklı ön tanımlı arıza seçeneği
Kullanıcılar, uygulama üzerinden 5 farklı ön tanımlı arıza seçeneği sunulmuş durumda. Bu arızalar arasında aracın kilitlenmesi, şarjın bitmesi, lastiğin patlaması, aracın çalışmaması ve yolda kalma gibi durumlar bulunuyor.

Kullanıcı bir arızayı seçtikten sonra, sistem otomatik olarak tanımlı teknik servise bir mesaj gönderiyor. Teknik servis, kullanıcının konumunu GPS üzerinden tespit ettikten sonra gereken yardımı sağlayabiliyor. Bu yeni yol yardımı özelliği, iPhone 15 ile tanıtıldı, ancak iPhone 14 ile de uyumlu olarak kullanılabilecek.

Yol yardımı özelliği sadece ABD'de geçerli ve bu hizmetten yararlanmak isteyenler, AAA firmasının aylık 65 dolarlık abonelik servisini kullanmalılar. Apple, yakın gelecekte yeni bir abonelik seçeneği daha sunmayı planlıyor. Hatırlatmak gerekirse, acil durum uydu iletişimi ilk 2 yıl boyunca ücretsiz olarak sunuluyordu.