Apple'ın iPhone 15'i piyasaya sürmesinden bu yana, her yeni hafta amiral gemisi akıllı telefona yeni bir sorun mahsulü getirmiş gibi görünüyor.  

Ne yazık ki Kaliforniyalı teknoloji devi için bu da bir istisna değil. Bunun nedeni, kullanıcıların ekranda hayali görüntüler bırakan ciddi 'ekran yanığı' sorunlarıyla karşılaştıklarını bildirmeleridir.

Apple müşterileri sosyal medyada 1.499 £ (1.823 $) değerindeki cihazlarının, klavye gibi sık kullanılan ekran öğelerinin ekrana nasıl 'yakıldığını' gösteren görüntülerini paylaşıyorlar.

Ekran yanığı veya ekranın bazı kısımlarının yoğun kullanım nedeniyle kalıcı olarak renk değiştirdiği 'yanık', iPhone'larda kullanılan OLED ekranlarla ilişkilendirilmiştir, ancak çok nadiren bu kadar şiddetli görülüyor.

Sorundan sadece iPhone 15 Pro Max etkilendi

Şimdiye kadar kullanıcı raporları yalnızca en pahalı model olan iPhone 15 Pro Max'in sorundan etkilendiğini gösteriyor, ancak sorunun ne kadar yaygın olabileceği tam olarak belli değil.

Kullanıcılar ekran renk değişiminden şikayetçi

Yeni iPhone henüz Eylül ayında piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, kullanıcılar uzun süreli kullanımın neden olabileceği ekran renk değişimlerini paylaşıyorlar.

En sık etkilenen alanlar, özellikle klavye ve ana ekran simgeleri gibi uzun süre sabit kalan alanlardır.

KAYNAK: haber7.com