Millet İttifakı bugün cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Saat 14.00'te yapılacak toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor.

İYİ Parti'yi masaya döndürmek için formül arayışları da devam ediyor. Bu kapsamda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti genel merkezine ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası ilk açıklama, İmamoğlu ve Yavaş'tan geldi.

Görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yapıldığını söyleyen İmamoğlu, ''Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisi ile gerçekleştirdik. Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.'' dedi.

Yavaş ise ''Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzusuzudur. Bizde bugün bunun için bir araya geldik.'' ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A ÖNERİ

Ziyaretin amacı ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamasıyla netleşti.

Kürşad Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi ilettiğini söyledi. Zorlu, Akşener'in ilerleyen saatlerde öneriyi Kılıçdaroğlu'na aktaracağını da kaydetti.