DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden'in, geçtiğimiz Eylül ayında yakalanarak cezaevine gönderilmesinin ardından 'intikam eylemi' hazırlığına girişen DEAŞ'lıların hedeflerine emniyet müdürlüğü, valilik, adliye, jandarma komutanlığı ve siyasi partilere ait binaları koydukları öğrenildi.

DEAŞ MENSUPLARINA ŞAFAK OPERASYONU

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, DEAŞ'ın sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden'in tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrasında eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri ise harekete geçerek adresleri tespit edilen söz konusu şüphelilere yönelik 7 Aralık 2020 tarihinde, sabah saatlerinde, özel harekat polislerinin de katılımı ile bir operasyon düzenledi.

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler tarafından şafak vaktinde düzenlenen operasyon kapsamında, Abdullah Ç., İsa G., Gökhan K., İsmail B., İbrahim K., Özcan S., ve Selçuk Ö. adlı şüpheliler yakalandı ve gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar sonucunda örgütsel dökümanlar, dijital materyaller ve kurusıkı tabanca ele geçirildi.

4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden Özcan S., Abdullah Ç., İsmail B., ve Gökhan K., mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken geri kalan şüpheliler Selçuk Ö., İsa G. ve İbrahim K. adli kontrol şartı ile serbest kaldı.