Arkeologlar, endüstri parkı alanında yapılan incelemelerde, tahmini 6 bin yıllık tarih öncesi mezar tepeleri buldu. Bu keşif, fabrika inşaatını bekleyen belirsizliklere neden oldu.
 
Mezar odalarında birçok insan ve hayvan kalıntısı bulundu. Bu odalar, yaklaşık 20 ile 30 metre uzunluğunda büyük ahşap yapılar olarak tanımlanıyor ve Magdeburg'daki Intel tesisinin yakınında, yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunuyor.
 
Araştırmalar, bu mezarların M.Ö. 4100 ile 3600 yılları arasında Orta Almanya ve Bohemya'da yaşamış olan Baalberg halkı tarafından yapıldığını gösteriyor. Daha da ilginci, Globular Amphora Kültürü (M.Ö. 3300 - 2800) döneminde, bu mezar tepelerinin arasında ritüel geçit törenleri için bir koridor oluşturulduğu ortaya çıktı.

Ayrıca arkeologlar, bir insan iskeletinin önünde, hayvanlar tarafından çekilen bir araba ve sürücü imajını yansıtan "araba mezarı" tipi bir Neolitik mezar bulduklarını düşünüyorlar. İnsan kalıntılarının 35-40 yaşlarındaki bir erkeğe ait olduğu ve hayvanların öldürüldüğü sırada 2-3 yaşlarında oldukları tahmin ediliyor.
 
Bu keşif, Intel'in Magdeburg'daki fabrika inşaatını etkileyebilecek potansiyel gecikmelerin endişesini artırıyor. Ancak Almanya Arkeoloji Ofisi'nin basın açıklamasında herhangi bir olası gecikmeden bahsedilmiyor.
 
Geçen yıl başlayan araştırma ve kazılar bu Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. Ancak Intel'in Magdeburg'daki fabrika inşaatının arkeolojik keşifler nedeniyle herhangi bir gecikmeye uğrayıp uğramayacağı konusu hala belirsizliğini koruyor.