T.C. Abu Dhabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve birçok iş insanımızın katılımıyla gerçekleşen imza gününde ayrıca İnsani Derinlik kitabının Arapça baskısını yapan Ninawa Yayınevi Kurucusu Ayman Ghazaly ve Akdem Yayınları YK Başkanı Dr. Muhammed Ağırakça da hazır bulundu.

 Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı’nın Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça dillerinde yayınlanan İnsani Derinlik kitabı, Ninawa Yayınevi tarafından resmi dili Arapça olan ülkelerde yayınlandı.

Beş dilde yayınlanan kitap; iç barışı giderek bozulan günümüz insanının, yitirmeye başladığı insani değerleri yeniden kazandıracak insani derinlik yolculuğuna davet ediyor.

" İnsani derinlik; sıradan olmayı aşmaktır" diyen Dr. İlhami Fındıkçı, imza gününde yaptığı açıklamada, "Gönlümüzde ötekilere de yer açmaktır. İç zenginliğimizi hayat alanına daha çok yansıtmaktır. İnsanlara bir katma değer üretmektir. Hızlı değişim ve dönüşümün ezdiği kişiliklerin yeniden inşası ve inadına 'insan' kalmanın bilincine varmaktır" diye konuştu.
Fındıkçı, "İnsani derinlik yolculuğu, aslında bir farkındalık sürecidir. Bir başkalaşımdır,  öz varlığını yitirmeden başkalaşım. Çıkar ilişkilerinin dışında bir duruştur. Bilmenin sorumluluğuna açık olmaktır. Nihayet, insan olma yolculuğunda yol almaktır" dedi.