İngiltere'nin seyahat koridoru listesinde yer alan ülkelerden Polonya ve Türkiye hakkında flaş bir karar alındı. Karara göre Polonya ve Türkiye, "karantina uygulanacak ülkeler" listesine alındı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, bu iki ülkeden İngiltere'ye gelen yolcuların önümüzdeki Cumartesi'den itibaren iki haftalık bir karantina sürecine alınacağını duyurdu.

Öte yandan, İngiltere'nin bu kararı almasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Her semptom gösteren pozitif hasta tabloya yansıtılmıyor." açıklamasının ardından Türkiye'de açıklanan vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını düşünmeleri etkili oldu.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ GÜNCELLENDİ

 

Grant Shapps, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlaması hasebiyle Türkiye'nin, İngiltere'nin seyahat listesinden çıkarıldığını duyurarak Türkiye'yle ilgili risk değerlendirmesinin güncellendiğini belirtti.

KARANTİNAYI BOZANLARA AĞIR CEZA VAR

Shapps, 3 Ekim tarihinden bu yana İngiltere'ye gelen yolcuların izolasyon sürecine girmesi gerektiği, aksi halde kişilerin 10 bin paundluk bir ceza ödeyeceğini bildirdi.