Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da düzenlemiş olduğu basın toplantısında, "Yeni türün daha yüksek bir ölüm oranıyla bağlantılı olabileceğine dair bazı kanıtlar var." dedi.

Hükümetin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance ise şu ana dek İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da görülen 3 ayrı Koronavirüs (Covid-19) türü olduğunu belirtti.

İngiltere'de tespiti yapılan türün, diğerlerinden yüzde 30-70 daha kolay bulaştığını ifade eden Vallance, pozitif vakalarda bu türün daha çok görülmesinin bunun ispatı olduğunu aktardı.

Verilerin şuan yeteri kadar güçlü olmadığına işaret eden Vallance, orijinal türde enfekte olan her 1000 kişiden 10'unun ölmesinin beklendiğini, fakat yeni türde bu sayının 13 veya 14'e çıktığını vurgu yaptı.

Vallance, bu yeni türlerin "kesinlikle daha fazla endişe verici" olduğunu söyleyerek "aşılara daha az duyarlı oldukları anlamına gelebilecek özellikler" bulunduğunu fakat bu aşamada kesin bir şey söylenemeyeceğini söyledi.

Son 24 saatte 1401 kişi hayatını kaybetti

Bu bağlamda Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 24 saatte 1401 kişinin daha yaşamını yitimsesiyle (Covid-19) kaynaklı can kaybı sayısı 95 bin 981'e çıktı.

Avrupa'da virüsten dolayı en çok ölümün görüldüğü ülke olan İngiltere'de, yeni türün vakaları yükseltmesinden sonra 5 Ocak'ta yeniden karantinaya gidilmişti.